Blog

Tasarım için Kolları Sıvayın: İnfografik Tasarım Nedir?

Gelişen dünyada düz yazıların yerini infografik tasarım biçimine bırakmaya başlayan dijital mecralarda sadece bilgileri aktarmak yetersiz kalıyor. Bilgileri nasıl daha yaratıcı ve verimli şekilde aktarmalıyız işte bu soru önemli. Yeni nesillerin algılama şekli değiştikçe dijital alanlarında ona göre evrim geçirmesi bu noktada önemli oluyor. Tabii bu noktada dijital alanlarda popüler olan infografik tasarımlar hakkında bilgi vermek boynumuzun borcu.

Düz Yazı Tarihimiz; İnfografik Tasarım Geleceğimiz Olsun

İnfografik İngilizce information(bilgi) ve graphic(grafik) kelimelerinden oluşan bir sözcüktür fakat siz buna bilgi grafiği de diyebilirsiniz. İnfografik tasarım temel olarak bizi yani okuyucuya akılda kalacak biçimde istatiksel bilgiler, veri kaynakları, tablo, şema, harita ve görsellerle anlatmak istediği mesajı vermeye çalışır. Düz bir yazıdansa yaratıcı biçimde planlanıp hazırlanan görsel ve okumayı kolaylaştıran yazılar insanların hafızalarında daha kalıcı yer eder.

Sayısal Verileri Eğlenceli Hale Getirin

Mesela metro istasyonları, okuldaki öğretmenlerin öğrencileri için hazırladığı sunumlar, toplantıdan önce patronunuza verdiğiniz raporlar bu olaya örnek olarak gösterilebilir. Sayısal verileri bile eğlenceli hale getiren bu tasarım anlatım biçimine eğlenceli dokunuşlar yaptığınız için her zaman okuyucunun ilgisini çekeceği için her zaman tercih edilecektir. Karşı tarafa bilgi aktarımının kısa sürede tamamlanmış olacağına gözlerinizle şahit olacaksınız. Günümüzde özellikle dijital alanda, sosyal medyada bu tür içeriklerin etkileşim sayısını arttırdığı böylece popüler içeriklerin en çok infografik tasarımlarımdan çıktığı ise kaçınılmaz bir gerçektir.